Meet&GreetMoment in Haarlem

Vrijdag 10 mei 2024

Vrijdag 10 mei was het Meet&Greet Moment in mijn stad Haarlem.

We waren dit keer met een kleinere groep dan de vorige Inspiratie-Momenten. Wat een intense en zeer mooie dag was het. Het voorstellen van FEMMES, de uitmuntende 3 gangen sharing lunch bij Ti Bisou . Crêpes Boutique. Carole en team onwijs bedankt want wat het fantastisch allemaal! Wat foto's deel ik graag in de galerij onder dit bericht.

Het weer zat ons ook heel erg mee. Dus de rondvaart met Wijntjes en Deintjes was volop genieten. Schipper Terence liet de mooiste plekjes van Haarlem vanaf het water zien. Terence, de service (ook voorafgaand) was subliem! Een aanrader dus wanneer je wilt gaan varen in Haarlem!

En als afsluiter een heerlijk diner bij Roastbar Haarlem, een van mijn favorieten in onze stad.

Ja het was een kleiner groepje en ik weet nooit vooraf hoe de dag gaat verlopen, hoe de dynamiek vd groep überhaupt is. Ook voor mij is het altijd afwachten. Maar het werd al snel duidelijk dat dit zo moest zijn, want er was ruimte voor hele kwetsbare gesprekken, met veel gelach maar ook tranen hebben we deze fantastische dag met elkaar doorgebracht.

"Elvira, ik ben zo onwijs dankbaar dat jij deze dagen organiseert en bent opgestaan om dit te doen", zei een van de dames. 

Ik ga van de vrouwen houden die ik beetje bij beetje meer ga leren kennen. En het is de wisselwerking want ook ik kan mijn verhaal kwijt bij deze mooie vrouwen.

Ik ben zo dankbaar!

En dan een vette dank aan Mellanie Bosscher die opnieuw deze dag met haar camera heeft vastgelegd! Ga haar volgen op Cre8yourstory!

Ik deel graag een impressie van de dag met jullie.

 

Het Zoete-ProefMoment bij Het Atelier in Uitgeest

Zondag 10 maart 2024

Nog een keer wilde ik mijn bakkunsten delen door middel van een Zoet-Proef Moment. Een proeverij van al mijn nostalgische smaken in een wat nieuwer jasje. Van 2011-2014 had ik mijn eigen Cake-pops en taarten bedrijfje en bakte ik de sterren van de hemel, werkte samen met de beste weddingplanners in Nederland en maakte de mooiste en lekkerste cakepops voor o.a. bekende Nederlanders. 

De liefde voor koken en bakken staat hoog in het vaandel en dus ging ik op zoek naar een geschikte locatie om dit moment te kunnen organiseren. 

Na een bezoek aan Het Atelier in Uitgeest was het al snel besloten: Hier wordt het Proef moment gehouden. Een unieke, huiselijke plek. 

Wat vond ik het spannend, want het was jaren geleden dat ik op deze manier een proeverij had georganiseerd. Er kwam zoveel twijfel bij kijken...en wat een uren zaten er in de voorbereidingen.

Maar wat was het de moeite waard want wauw wat een bijzondere mooie groep vrouwen waren er aanwezig.

De huiselijke sfeer zorgde al voor een fijn gevoel. 

Er zaten 14 prachtige dames aan mijn mooie Zoete tafel. Het was bijzonder mooi om te zien dat er zoveel verschillende nationaliteiten aanwezig waren. Dit raakte mij diep. Waarom? Omdat duidelijk werd dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt als vrouw. Wij hebben allemaal dezelfde behoefte en struggles. Hoe waardevol is het om dit met elkaar te delen?! Een paar vrouwen noemden het gisteren: VERRIJKEND.

Het is opnieuw bevestigt dat dit is waar ik voor geroepen ben: VROUWEN BIJ ELKAAR BRENGEN! En dit op een unieke manier die bij mij past.

 

Videobeelden zijn gemaakt door Mothee Blacx Productions.

Dit keer zijn de mooie foto's gemaakt door Mellanie van Cre8yourstory.

Geniet ervan!

Terugblikken op de waardevolle speciale editie voor Molukse vrouwen op het prachtige landgoed Op Welna

Zaterdag 28 oktober 2023

Veertien prachtige vrouwen met een Molukse achtergrond meldden zich aan voor de speciale editie van het Inspiratie-moment. Binnen een mum van tijd was dit moment uitverkocht. 

Zaterdag 28 oktober was het dan zover, vanaf tien uur druppelden de dames de unieke Geitenschuur binnen. De oude barn op het landgoed Op Welna in Epe. 

De lege schuur werd al vroeg in de ochtend omgetoverd tot een prachtig, sprookjesachtige plek door A la Noah event en styling bureau. Verse bloemen, vuurschalen, kaarsen en een prachtige bloemenwolk vulden de ruimte. 

Het ochtendprogramma opende Elvira door middel van een stiltemoment. Het thema was ONTVANGEN. Want wat is het makkelijk om altijd maar te geven en bezig te zijn met de ander. Vandaag was de uitdaging om te durven ontvangen. Al snel kwamen emoties los en tijdens de voorstel ronde was er snel herkenning en deelden de vrouwen verhalen in zo'n kwetsbare positie. 

Rond 12.30 uur gingen we aan tafel voor de heerlijke, uitgebreide lunch. De tafel was prachtig gedekt door Manisha van A la Noah en Cecile van Ciels Table Tales. Cecile verzorgde de hele dag de fantastische catering. 

Dannis Sahetapy van Bedrijf in Beeld was de gastspreker van de middag. Dannis is systeem therapeut en nam ons deze middag mee door middel van zijn verhaal. Hij deelde zijn kennis over familieopstellingen met ons. Hierdoor kwamen waardevol gesprekken op gang tussen de deelneemsters.

Ik citeer een post op instagram van Dannis:

De kracht van openheid is zo underrated. In een wereld waarin we alleen maar deuren sluiten uit zelfbescherming en overleving. Maar in het openen en je verhaal delen krijg je verbinding op het diepste niveau.

Dit is exact wat er gebeurde in de groep vrouwen. Het was intens mooi. 

Laten we vaker onze verhalen met elkaar delen en ons kwetsbaar durven openstellen. Wat er dan gebeurt is magisch!

Ik ben dankbaar dat Marleen Sahetapy deze dag op beeld heeft vastgelegd. 

Geniet van de impressie ;-)

 

Wat anderen zeggen.

 


Het was weer een mooie inspiratiedag, speciaal vond ik het met Molukse vrouwen onder elkaar. 

Ieder met hun verhaal, heel emotioneel. Zo zie je maar dat wij vrouwen elkaar heel veel liefde geven en voor anderen willen zorgen. Jezelf op de achtergrond zetten.

Op een gegeven moment raakt de energie ook op en kom je jezelf tegen.

Het is zo fijn om bij elkaar te komen, jezelf te zijn, naar elkaar te luisteren, elkaar in waarde te laten en met respect met elkaar omgaan. De inspiratiedag die jij organiseert is een moment van verbinding, ontvangen en loslaten. Het is wel een proces voor een ieder. Iedereen beleeft en verwerkt het op haar manier.

Gevoel van voldoening overheerst mij. 

Complimenten aan jou, lieve Elvira. Dankzij de mooie gave die je hebt gekregen van onze lieve Heer kan jij dat. Zo mooi. Gods Zegen🙏

Dit is jouw roeping om hiermee verder te gaan🍀

 

Anoniem

Lieve Elvira,

Wat ben ik blij dat er mensen zijn zoals jij die dit soort mooie dagen organiseren!
Ik voelde me zoveel lichter toen ik naar huis ging.

Het gevoel was goed, de mensen waren een fijn gezelschap en jouw positieve uitstraling hebben mijn dag gemaakt. Ik doe er wel degelijk toe, ik mag er zijn, ik word gezien en gehoord❤️
Dankjewel daarvoor, Elvira en ik hoop er de volgende keer weer bij te zijn!


Yvette Wattimurij

 

Ik vond het echt waardevol.

Heel veel positieve energie mogen ontvangen en daar was ik echt naar op zoek.

Ik hoop zo dat je het weer een keer organiseert, want er zijn genoeg Molukse vrouwen die hier daadwerkelijk wat aan kunnen hebben. Al is het alleen de herkenning.

Echt heel erg bedankt ❤️❤️❤️

 

Anoniem

Goedenavond  Elvira, wat een fantastische en bijzondere dag was het vandaag in Epe. Mooie locatie in een bosrijke omgeving. Verbinding te mogen maken met Molukse vrouwen was een eye-opener. 

Blij en voldaan kijk ik terug op deze dag. Sterke vrouwen die hun eigen verhaal konden vertellen. Een eenheid en verbondenheid voelde ik heel sterk. Investeren in jezelf, je bent het waard. Mijn dank is groot Elvira.  Tot een volgende Inspiratie dag. 

 

Errie Timisela

Terugblikken op een bijzonder mooi inspiratie moment bij Object43.

Vrijdag 19 mei 2023

Een dag waarbij alles klopte.

Vrijdag 19 mei was een zeer bijzondere dag. Deze inspiratiedag stond in het teken van Rouw en verlies. 

Tien dappere vrouwen meldden zich aan en ja ik zeg dapper omdat dit thema best beladen kan zijn. Beladen in de zin van verdriet, emoties en een groot gemis van bijvoorbeeld een dierbaar persoon. 

We kwamen samen op de prachtige plek van Mijke en Jan: Object43 een onwijs mooi industriële, oude schuur die zo prachtig is omgetoverd tot een favoriete fotoshoot locatie. Mijke is in 2021 haar geliefde Jan verloren aan de ziekte MS. Des te mooier was het om juist dit thema hier met elkaar te ondergaan. 

Er waren drie sprekers onder wie Mijke zelf, daarnaast was Romy Hommersom aanwezig om de deelneemsters mee te nemen in een workshop over tastbare herinneringen.  

Na de heerlijke lunch verzorgd door Suus by Mula vertelde Elvira Sapulette over haar rouwreis. Elvira deelt meer over haar rouw in de podcast Doodstil.

Het middagprogramma stond in het teken van beeldende therapie onder leiding van Joelle Jehudith.

Dit was een geweldig moment waarbij de vrouwen in het weiland hun rouw gingen uitbeelden door middel van creativiteit.

Een dag waarin elke emotie welkom was met een traan maar ook zeker een lach.

 

 

 

 

Wat anderen zeggen.

 


'Je hebt er echt de tijd voorgenomen om mij elke keer over de stand van zaken op de hoogte te houden. Zeer professioneel en prikkelend. Dit heeft mij zo goed gedaan en reden te meer om naar de dag uit te kijken. Wat betreft de accommodatie: Wauw, veel bewondering voor jou Elvira, om zoiets unieks te vinden. Het programma-aanbod: Respect. Bij elk onderdeel, ook tijdens jouw introductie werd mij duidelijk dat je jezelf kunt en mag zijn. De groepssamenstelling vond ik zo uniek. Ik kon, mocht en wilde mezelf zijn. Wat ik voor mezelf heb meegekregen is: Wees niet te streng voor jezelf ook jij mag je kwetsbaar voelen. En de gedachte: 'jeetje, hoe kan jij nou goed voor een ander zorgen als je niet eens de tijd neemt om goed voor je zelf te zorgen, flitse op gezette tijden door me heen.  Het laatste onderdeel in de weiland: super, zo rustgevend proberen je lijf te voelen, sturen en rust. En dit vervolgens uitbeelden. Wauw wat een afsluiter.

Ik voel me goed, vreugdevol, sterk ben zo blij een hele dag met deze unieke vrouwen door te hebben gebracht. Ik mag er zijn.

Elvira, weet je , er zijn personen in mijn directe omgeving die wisten dat ik naar de Inspiratiebijeenkomst zou gaan. Sommigen vroegen me daarna hoe het was . 

Het enige wat ik aan kon geven was 

- goed,

 -zeer de moeite waard, 

-geweldig, 

- met een glimlach en een mijmerende blik.'

 

Joyce Latuputty

 

'Dus samengevat was het een perfecte locatie, perfect verzorgd, met mooie verhalen en creatieve uitdaging. Maar ik miste een soort van begeleiding en diepgang. Dat had de dag voor mij meer compleet gemaakt. Dit is dan ook vanuit mij een tip voor een volgende keer.

Ondanks dat ik dus iets miste, merkte ik de volgende dag wel dat de dag ontzettend veel met me had gedaan. Ik ben hoog gevoelig en nogal snel moe na allerlei indrukken en prikkels te hebben opgedaan. Dus dit voelde ik echt heel goed de dag erna. Maar ook het feit dat ik mijn verhaal kon doen, en het om kon zetten in creativiteit, ebde nog na.'

Anoniem

 

'Elvira weet prachtige momenten te organiseren. Tot in de puntjes verzorgd. Haar energie en uitstraling zijn haar kracht, gebundeld met haar organisatietalent. Ze weet prachtige plekken te vinden dat moet kloppen met haar gevoel om een dag te organiseren. Dit resulteert in prachtige inspiratiemomenten.'

 

Elvira Sapulette

'Het thema rouw sprak mij aan. De liefde voelde ik tijdens de inspiratiedag. Iedere vrouw met een verhaal, veel herkenning. Elkaar in je waarde laten en de verbondenheid als vrouwen onder elkaar was fijn. Ik ben dankbaar dat ik dit heb meegemaakt, het was een bijzondere dag voor mij. Nogmaals bedankt'. 

 

Anoniem


Een fan-tas-tische terugblik op de inspiratiedag bij Finch.

 

Zondag 2 oktober 2022

Op zondag 2 oktober kwamen elf prachtige vrouwen samen bij Finch in Katwijk; 'De geheime kas van Simone'. Deze plek is zo sprookjesachtig. Een stap binnen in de Kas en je waant je meteen in een andere wereld. MAGISCH!

Om 11 uur was iedereen aanwezig en startten we met het dagprogramma. Cecile van Ciels Table Tales verzorgde heerlijke hapjes en drankjes en de verrukkelijke lunch.

Kwetsbaarheid stond al snel centraal binnen de groep vrouwen. Het blijft bijzonder hoe een groep vrouwen, vanuit heel Nederland en elkaar niet kennende één wordt. 

De tafel was ontzettend mooi gedekt met het mooiste servies van Ciels Table Tales, vaasjes vol met vers geplukte veldbloemen door Simone en de kaarsjes schenen met hun mooiste licht.

We genoten van de lekkere salades, hapjes, soep en de dessert-taartjes op de grote houten planken. 

Na de lunch kwam Mathilde van der Ham een waardevolle maar ook intense workshop geven met als thema: GRENZEN. 

Het was wederom een dag met een gouden rand!

Geniet van de foto's. Deze zijn weer gemaakt door Lauri van Agape Stories

 

 

Wat anderen zeggen.


'Ik ben laatst aan een training begonnen waar het 1e wat gezegd werd was:
Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf. En nu kreeg ik het op deze dag nog eens te horen en ondanks twijfel denk ik: "ja, ik mag vaker ja zeggen tegen mezelf".  Ik heb sowieso uit deze dag meegenomen dat ik nog meer de focus op mezelf ga leggen, ondanks wat anderen denken/vinden. Wat ben ik dankbaar voor deze mooie dag met die mega
positieve vibe!'

 

Chantal Franciscus

'In het bijzonder Elvira💓. Dank voor de inspiratie die jullie mij gebracht
hebben gisteren. Ik voel mij nog krachtiger dan de dag
ervoor. Dankzij de gezamenlijke energie'.

 

Anoniem

'Prachtige moment opname van deze dag georganiseerd door Elvira Nanariain. Je zou kunnen zeggen dat een bijeenkomst makkelijk te organiseren is. Maar er is toch een wezenlijk verschil als je deelneemt aan een evenement die uit Elvira's koker komt. Het is de liefde, de warmte en de geborgenheid die zo voelbaar zijn. Uniek als zij zelf is, weerspiegelt dit in haar georganiseerde momenten. Het is een ervaring en beleving die mij zo geraakt hebben. Je wordt tot in de nopjes in de watten gelegd! Een aanrader als je iets unieks wilt en het jezelf gunt om een heerlijke dag verwend te worden.'

Franciska Manuputty

 

'Ik kwam terecht in een magische sprookjesomgeving. De stijl van de locatie en de invulling van het programma was zo perfect op elkaar afgestemd. De meeste van de vrouwen kenden elkaar niet maar ondanks dat was er al snel een fijn en open groepsgevoel. Er was ruime voor ieders verhaal en het delen van je dromen. Elvira heeft dit op een unieke, eigen wijze georganiseerd. Kleurrijk, open, avontuurlijk en op hoog niveau. Bedankt dat ik deze dag aan mijn gouden herinneringsrandjes kan toevoegen.'

 

Annemarie Verdoes


Een terugblik op de fan-tas-tische inspiratiedag op Island life.

 

Zondag 22 mei 2022 

Het is een dag om nooit meer te vergeten. 

We kwamen samen met 12 prachtige, dappere vrouwen om een dag met elkaar op te trekken. Een hele dag vertoeven op het prachtige Island Life, een privé eilandje middenin de Vinkeveense Plassen.

Vrouwen uit alle windstreken van Nederland en zelfs vanuit Curaçao waren aanwezig. Met verschillende achtergronden en leeftijden werden ze een groep. Er ontstonden mooie gesprekken waarin verhalen met elkaar verbonden raakten. We genoten van een heerlijke lunch van Koffiehuis De Goedemorgen, aten als toetje een ijsje met eetbare bloemetjes en er werd zelfs een frisse duik genomen in de plas.

De workshop Kintsugi stond deze inspiratiedag centraal. Een Japanse goudlijm techniek met zoveel mooie betekenissen, een bijzondere metafoor. Dankzij de repair kits van Humade werden er mooie creaties gelijmd, met een lach en een traan.

Als afsluiter van de geweldige dag maakten we een boottocht met heerlijke hapjes en drankjes aan boord. 

Sommige dagen zijn goud waard, dit was er zo een!

De prachtige foto's zijn gemaakt door Agape Stories 

 

Wat anderen zeggen.


'Het was fantastische dag. Ik heb erg genoten met jullie. Een onvergetelijke zonnige dag.. Elvira, super organisator.'

 

Anoniem

'Het was zo'n fijne dag gisteren. Alles klopte, de locatie, de groep vrouwen, lekker eten, de gezelligheid maar ook de kwetsbaarheid van een ieder. Je bent een gezegend mens Elvira, dat je dit hebt kunnen bewerkstelligen. Ik ben nog aan het nagenieten.'

 

Sandra Titahena

'De inspiratiedag voor mij was een heerlijke ontspannen dag. Ontmoeten stond centraal. Het ontmoeten van verschillende dames met elk een eigen inspirerend verhaal. Maar ook het ont-moeten van het dagelijks leven. Ik kwam helemaal tot rust en heb genoten van de fijne sfeer. Elvira zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en haar positieve energie werkt aanstekelijk. Een aanrader voor iedereen die toe is aan een momentje voor zichzelf'. 

 

Anoniem